İSO
Hızlandırılmış - Uygulamalı İnovasyon Kampı
19.11.2024 - 26.11.2024

Arz ve talepte sınırların kalkması ve mesafelerin kısalması ile oluşan yeni küresel pazar şartları, sanayimizi üretim odaklı olmaktan “ürün geliştirme” kabiliyetleri olan “ArGe” odaklı olmaya, onunda ötesinde “ürün ticarileştirme” kabiliyetleri olan “inovasyon” odaklı olmaya zorlamaktadır.

Pazardaki boşlukları çok iyi gören, süreçleri etkin yöneterek kısa sürede yüksek karlılıkla küresel oyuncu haline gelen şirketler incelendiğinde; “ticarileştirme” kabiliyetlerinin çok yenilikçi ve rekabetçi olduğu anlaşılmaktadır. Daha yakından analiz edildiğinde ise; özellikle Silicon Vadisinde “ticarileştirme” yolculuğunu mevcut ürünlerini veya iş fikirlerini ticari değeri yüksek “çalışan/uygulanabilir prototipe (Minimum Viable Prototype - MVP)” dönüştürerek başlatan şirketlerin çok daha başarılı olduğu görülmektedir.

Küresel pazardaki deneyimlerden haraketle, The School işbirliği ile düzenleyeceğimiz bu inovasyon kampında; tercihen katılımcıların işleri ile ilgili ürün veya iş fikirleri üzerinde yapacakları hızlandırılmış uygulamalı çalışmalar vasıtasıyla inovatif ticarileştirme deneyimi kazanmaları ve gerçek ticari bir çözüm ile işyerlerine dönmeleri hedeflenmektedir.

Adres : Odakule, Meşrutiyet Cad. No:63, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Eğitmenler

The School of Technology and Innovation  Kurucusu, CEO Dr. Suat Genç

Problemlerin ve Gizli İhtiyaçların Belirlenmesi

Problemlerin Doğrulanması ve İlhamların Geliştirmesi

İnovatif Çözümün Geliştirilmesi

MVP Üretimi ve Test Sürüsü

Saha Testleri ve Yatırımcı Demoları

Dr. Suat Genç
The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO

Dr. Suat GENÇ, The School of Technology and Innovation’un kurucusu ve CEO’sudur. Dr. GENÇ; araştırmacı, öğretim üyesi, mühendis, danışman, üst düzey yönetici ve girişimci olarak teknoloji ve inovasyon alanında 25 yılı aşkın uluslararası deneyime sahiptir.
Dr. Genç son 20 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde, öncesinde 3 yıl Sabancı Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim üyeliğinin yanında 2023 itibari ile GTÜ’de öğretim üyeliği ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.
Dr. Genç, yakın zamana kadar 4 yıl süreyle hem askeri hem de ticari araçlar (Altay Ana Muharebe Tankı ve Zırhlı Araçlar) için Güç Grupları (Motor, Şanzıman ve Soğutma Sistemleri) geliştiren BMC Power’da Genel Müdür olarak görev yapmıştır. Görevde iken; dört askeri motor ve bir transmisyonun geliştirilmesine, 60 kişi ile başlayan şirketin 300 kişilik dünya standardı bir Ar-Ge ekibine dönüşmesine, bir montaj merkezi ve bir test merkezinin kurulmasına ve 600 uluslararası tedarikçiden oluşan ekosistemin oluşturulmasına öncülük etmiştir. Dr. Genç görevde iken şirket Teknopark İstanbul’un “En İyi Teknoloji Şirketi Büyük Ödülü”ne layık görülmüştür.
Dr. Genç, bu görevleri öncesinde TÜBİTAK-MAM ve BİLGEM Araştırma Merkezlerinde 8 yıl Başkan Yardımcılığı yapmış; strateji ve teknoloji yönetimi için süreç geliştirme ve ayrıca mevcut teknolojileri sanayileştirme için iş modelleri geliştirmiştir. Dr. Genç, BİLGEM’de geliştirilen bir teknolojinin sanayiye transferine öncülük ederek TÜBİTAK’ın ilk ticari teknoloji transferini gerçekleştirmiştir.
Dr. Genç, 7 yıl boyunca TÜBİTAK-TÜSSİDE’de Ürün Geliştirme Koordinatörü olarak Türkiye’nin en büyük şirketleri dahil olmak üzere 500'den fazla şirkete profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri verme fırsatı bulmuştur. Bu vesile ile Türkiye’de ilk kez Ar-Ge Mühendisliği, Ür-Ge Mühendisliği ve benzeri teknik alanlarda Uzmanlık Sertifika programları geliştirmiş, TÜBİTAK tarihinde Bilim Kurulu kararları ile kurum nezdinde ilk kez sertifika programlarının verilmesine öncülük etmiştir.
Dr. Genç ayrıca New York'ta bulunan Plug Power Fuel Cell Company'de (General Electric) Kıdemli Sistem Geliştirme Mühendisi olarak 5 yıl süreyle çeşitli teknoloji ve sistem geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olarak çalışmıştır. Dr. Genç bu görevi esnasında iki adet ticarileşmiş Amerikan patentine sahip olmuştur.
Dr. Genç, 2008 yılında YÖK nezdinde başlayan, 2012 sonrası TÜBİTAK’ta devam eden Teknoloji Transfer Mevzuatı’nın hazırlanması, yönetici komitenin kurulması, üniversitelerin seçilmesi, TTO denetimlerinin yapılması ile ilgili tüm çalışmalarda TÜBİTAK’ı temsilen kurucu üye olarak görev alma şansı bulmuştur. Dr. Genç, İTÜ Makina Fakültesi’nden derece ile mezun olduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı bursunu Türkiye birincisi olarak kazanarak gittiği New York’taki Rensselaer Polytechnic Institute’den master ve doktora derecelerini almıştır. Doktora çalışması General Motors, Ford Motor Company, 3M, Fisher-Price, United Technologies’in aralarında bulunduğu on şirket tarafından desteklenmiş olup, Dr. Genç bu çalışmalar esnasında Resselaer’da beş yıl boyunca araştırma asistanlığı yapmıştır.
 

Program
19 Kas

Problemlerin ve Gizli İhtiyaçların Belirlenmesi

19.11.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Suat Genç,  The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO 

- Proje takımlarının ve fikirlerinin belirlenmesi

- Temel sorunların, gizli ihtiyaçların, gerekli fonksiyonların belirlenmesi

20 Kas

Problemlerin Doğrulanması ve İlhamların Geliştirmesi

20.11.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Suat Genç, The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO

- Problemlerin/ihtiyaçların sahada doğrulanması

- Sıradışı uygulamalardan ilham alınması

21 Kas

İnovatif Çözümün Geliştirilmesi

21.11.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Suat Genç,  The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO 

- İnovatif çözümün oluşturulması/geliştirilmesi

- Rekabet strateji ve özelliğinin güçlendirilmesi

25 Kas

MVP Üretimi ve Test Sürüsü

25.11.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Suat Genç, The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO

- Prototipin (MVP) inşası/ üretilmesi

- Prototipin ön testlerinin yapılması

26 Kas

Saha Testleri ve Yatırımcı Demoları

26.11.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Suat Genç,  The School of Technology and Innovation Kurucusu, CEO 

- Müşteri testlerinin yapılması, geri bildirimlerin alınması

- Yönetici/ Yatırımcı sunum ve demoları

Bitiş
Etkinlik Bilgileri

Eğitim Yeri: Odakule, Meşrutiyet Cad. No:63, 34430 Beyoğlu/İstanbul 

Eğitim yeri ve diğer bilgiler eğitim öncesinde katılımcılarımıza iletilecektir.

Ücret ve Kayıt:

Eğitime katılım ücretlidir. 

İSO Üyesi: 17.500 TL 

Katılımcı: 20.000 TL 

Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında online olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir. 

Ödeme bilgileri girilmeden kayıt tamamlanmamaktadır.

Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden, muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir.

Banka havalesi için hesap bilgileri:

Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası

IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)

Açıklama olarak “İnovasyon Kampı” yazılması gerekmektedir.

 Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:

Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta (akademi@iso.org.tr) / faks ile tarafımıza iletmesi, ardından kayıt olması gerekmektedir. Online kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir. Ödeme bilgileri girilip kayıt tamamlanmadan kaydınız bize ulaşmamaktadır.

Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.

Sorularınız için irtibat: 0212 252 29 00 / 362 / 363

E-posta: akademi@iso.org.tr

Kayıt

Eğitime kayıt için tıklayınız