İSO
Sanayi Tesislerinde Afet Yönetimi ve İş Sürekliliği Sertifika Programı
16.09.2024 - 08.11.2024

İşletmelerdeki afet yönetimi ve iş sürekliliği çalışmalarının bir plan dahilinde yürütülmesi amacıyla yönetimsel ve operasyonel faaliyetlerin düzenlenmesine yönelik bir programdır.


Programımız, başta deprem olmak üzere, doğa kaynaklı, insan kaynaklı ve teknoloji kaynaklı tüm afetleri kapsayan bütünleşik afet ve acil durum yönetimi bakış açısı ile, olası iş kesintilerine karşı yapılması gerekli olan çalışmaların belirli bir yöntem ile yürütülmesini hedeflemektedir. Bu kapsamda, işletmelerde afet yönetimi ve/veya iş sürekliliği yönetimi planlaması konusunda görev alacak olan yönetici ve personelin gelişimine katkı sağlayacak bir programdır.
Bu program, katılımcıların afet yönetimi konusundaki yetkinliklerini uzman düzeyine çıkaracak ve afet yönetim planlaması çalışmalarının daha verimli yürütülmesine olanak sağlayacaktır.

Eğitim programı, hafta içi 2 oturum olmak üzere 09:30 - 12:30  ve 13:30 - 16:30 saatleri arasında karma formatta gerçekleştirilecektir. Detaylı eğitim takvimine aşağıdaki bölümden ulaşabilirsiniz.

Programın içeriği, sınıf içi (fiziken katılım zorunludur) ve online oturumlar içerecek şekilde hibrit olarak tasarlanmıştır. 

Adres : Online & İstanbul Sanayi Odası Odakule Binası

Eğitmenler

İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU

1. Afet Yönetimi Temel İlkeleri ve Planlama Esasları

Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU
İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü. Atmosfer Bilimleri konusunda 1987'de Master ve 1991'de Doktorasını ABD’nin Missouri-Columbia Üniversitesinden almış. Afet Yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemouth Üniversitesinin eğitimlerine katılmış. Atmosfer Bilimleri ve Afet Yönetimi konusunda yayınları var. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı danışmalığını yapmış. Sivil Savunma ve KIZILAY Eğitim Gönüllüsüdür. TV’lerde belgeseller hazırlayıp sunmuştur. Hürriyet ve Milliyet Gazetelerinde yazarlığı yapmıştır. Şu an İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı, İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü, Türk Kızılayı Derneği Genel Başkan ve TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanıdır.
 

Kurumsal Risk Yönetimi Derneği YK Başkanı Bora Akdoğanlar

2. Afet Yönetimi ve İş Sürekliliği Yönetimi Entegrasyonu

Bora Akdoğanlar
Kurumsal Risk Yönetimi Derneği YK Başkanı

KRYD (Kurumsal Risk Yönetimi Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nde lisans ve Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi (Executive M.B.A.) yüksek lisans eğitimleri aldı. Profesyonel iş yaşamına 2007’de Marsh Sigorta ve Reasürans Brokerliği firmasında başladı, altı yıllık risk yönetimi ve sigorta danışmanlığı deneyiminden sonra reel sektöre geçti ve sırasıyla Enerjisa’da Risk ve Sigorta Sorumlusu, Oyak Maden Metalurji Grubu ve Zorlu Holding’te Kurumsal Risk Yönetimi Müdürü olarak çalıştı. Temmuz 2019’dan bu yana Eczacıbaşı Holding Kurumsal Risk Yönetimi Müdürü olarak görev yapmakta ve Topluluk’ta kurumsal risk yönetimi, iç kontrol ve iş sürekliliği sistemlerinin kurulması ve yürütülmesinden sorumludur.

Profesör Prof.Dr. Şerif Barış

3. Tehlike Analizi

Prof.Dr. Şerif Barış
Profesör

Prof. Dr. Şerif Barış, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde 1984 yılında lisans derecesini tamamladıktan sonra 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve DAE’nde Yüksek Lisans, 1995 yılında Doktora programını bitirmiştir. Aynı üniversitede 1986 yılında başlayarak 2003 yılı sonuna kadar araştırmacı olarak çalışmış, 1998 yılında ise Doçent olmuştur. 2003 yılı sonunda Kocaeli Üniversitesi’ne atanmış ve aynı üniversitede 2004 yılından beri profesör olarak görev yapmaktadır. 2003 yılından beri Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Anabilim dalı görevini ve 2007 yılından beri de Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü yürütmektedir. 2000 yılından beri afet bilinci eğitim içerikleri geliştirme, temek afet bilinci eğitimleri vermektedir. Afet Yönetimi ve Afetler ve Zararlarının Azaltılması konusunda 20 yıldır lisans dersleri vermiş, afet yönetimi konusunda doktora tezi yönetmiştir. AFAD, MEB, JICA ve DASK tarafından yürütülen birçok afet eğitim projesinde proje yürütücüsü, içerik geliştirici olarak onlarca kitap, her yaş için afet eğitim içerikleri geliştirmiş ve binden fazla afet bilinci eğitimi ve semineri vermiştir. TÜRKONFED tarafından sürdürülen İşletmelerde Dayanıklılık ve İşimi Yönetebiliyorum gibi projelerinde görev alarak işletmelerin afetlere karşı dirençliliği konusunda seminerler vermiştir. 6 yıldır İBB AKOM danışmanı olarak çalışmakta ve birçok firmanın Afet ve Acil Durum Planını geliştirmek üzere danışmanlıklar yapmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Bilim Kurulu üyesi, AFAD Deprem Danışma Kurulu üyesiyim. Halen Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü Dr. Hikmet İSKENDER

4. Risk Analizi

5. Zarar Azaltma Planlaması

10. Afet Yönetiminde Uygulama Yönergeleri / İletişim ve Kamu Bilgilendirmesi

15. Örnek Tatbikat Çalışması

Dr. Hikmet İSKENDER
Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü

Dr Öğretim Üyesi Hikmet İSKENDER, Kimya Yüksek Mühendisi, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır, Enstitü Yönetim Kurulu üyesidir, aynı zamanda İTÜ Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Lisans (1984), Yüksek Lisans (1987) ve Doktora (1998) derecelerine sahiptir, Newcastle Üniversitesi (İngiltere) Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü Proses Kontrol grubunda Doktora (1990-1995) çalışmaları yapmıştır. 

Bir çok ulusal ve uluslararası bildirisi, makalesi ve kitapları bulunmaktadır.

Proses Kontrol, Proses Modelleme ve Proses ve Reaktör Tasarımı dersleri yanında Yangın Mühendisliği, Acil Durum/Afet Yönetimi Eğitimleri vermektedir. Yanıcı ve Parlayıcı maddeler, Kundaklama ve Olay Yeri İnceleme, Askeri ve Endüstriyel Patlayıcılar konularında uzmanlığı bulunmaktadır. 

İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nde 1986’dan bu yana Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dersleri, İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda 2002’den bu yana Yüksek Lisans dersleri vermektedir.
 

İstanbul Sanayi Odası - Afet Yönetimi Şube Müdürü Dr. Fatih YAMAN

6. Risk Analiz ve Sentez Haritaları, Zarar Azaltma Uygulamaları

9. Afet Yönetiminde İnsan Kaynakları Yönetimi / Online

Dr. Fatih YAMAN
İstanbul Sanayi Odası - Afet Yönetimi Şube Müdürü

Dr. Fatih Yaman, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde 1992 yılında lisans derecesini tamamladıktan sonra 1994 yılında Bogaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde İşletme Yönetimi programını bitirmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Afet ve Acil Durum Yönetimi yüksek lisans programını 2003 yılında tamamlamıştır. 2020 yılında İstanbul Arel Üniversitesi'nde Stratejik Yönetim ve Yönetim Organizasyon alanında doktora derecesini almıştır. Afet Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2004 yılında İTÜ Afet Yönetimi Mükemmeliyet Merkezi'nde Proje Koordinatörü olarak çalışmıştır. İş Sürekliliği Yönetimi, Organziasyonel Dayanıklılık ve Yüksek Güvenilirlikli Organizasyonlar konularına odaklanmıştır., Okullarda Acil Durum Yönetimi Planlaması, Terörizm, Afet Yönetiminde Liderlik konularında FEMA-EMI’den Eğiticinin eğitimi Sertifikaları sahibi olup; danışman, uzman ve TTT eğitmeni olarak çeşitli devlet ve özel sektör projelerinde yer almıştır. 2013 yılında İTÜ Afet Yönetimi koordinatörlüğü’nü kurmuş 2023 yılına kadar yöneticiliğini yürütmüştür. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Afet Yönetimi Yüksek lisans programında, Afet yöntiminde insan kaynakları Yönetimi, afet sonrası ihtiyaç analizi, derslerini vermiştir.
Halen İstanbul Sanayi Odası Afet Yönetimi şube müdürü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca ISO 22301 İş sürekliliği Yönetimi baş denetçisidir.
 

Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU

7. Olay Komuta Sistemi (OKS) / Online

8. Acil Durum Yönetim Merkezi (ADYM) ve ADYM-OKS Arayüzü ve Uygulaması

Prof. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU
Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı

Lisans eğitimini 1983 yılında İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünden 1985 yılında Yüksek Lisans derecesi aldı. Doktorasını 1991 yılında Glasgow Üniversitesi’nde  (İskoçya) tamamladı. İTÜ de, mezun olduğu fakültede 1991 yılında Y.Doç. olarak başladığı öğretim üyesi görevini 1997-2014 arasında Doçent ünvanıyla, 2014-2021 arasında Profesör ünvanıyla sürdürdü.  Şubat 2021 yılında İTÜ’den emekli olarak Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nde Profesör öğretim üyesi olarak göreve başladı. Halen aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları: Açık Deniz Yapılarının Hidrodinamiği; Tersane Organizasyonu: Üretim ve Planlama; Gemilerde Titreşim ve Gürültü Ölçümleri; Afet Yönetimi, AYM Kurulum ve İşleyişi, Olay Komuta Sistemi, AYM-OKS Arayüzü.
Kendisi aynı zamanda İTÜ Afet Yönetim Merkezi kurucu üyesidir.
 

İTÜ Mimarlık Fakültesi Profesör Doktor Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet TORUNBALCI

11. Yapısal Güçlendirme Yöntemleri

Prof. Dr. Necdet TORUNBALCI
İTÜ Mimarlık Fakültesi Profesör Doktor Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Necdet TORUNBALCI 1962 İstanbul doğumludur. 1984 yılında başladığı inşaat mühendisliği eğitimini, 1987 yılında yüksek lisans ve 1994 yılında doktora dereceleri ile İTÜ Yapı Mühendisliği Programında tamamlamıştır. 1987 yılında Araştırma Görevlisi olarak girmiş olduğu İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Biriminde Doçent ve Profesör unvanlarını almıştır. Yapı ve Deprem Mühendisliği alanında uluslararası ve ulusal olmak üzere kitap, kitap bölüm yazarlığı ile makale ve bildiri şeklinde çok sayıda yayını, uluslararası bilimsel dergi hakemlikleri yanında proje müelliflikleri ile uygulama danışmanlıkları bulunmaktadır. Akademik yaşamı boyunca Yapısal Deprem Mühendisliği alanında betonarme ve çelik yapılar yanında tarihi yapıların onarımı ve güçlendirilmesi alanında da çoğunluğu deneysel olmak üzere bilimsel araştırmalar yürütmüş ve lisansüstü ve doktora tez danışmanlıkları yapmıştır. Ayrıca sismik taban yalıtımı ve enerji sönümleyici sistemlerin yüksek yapılar ile tarihi yapılara uygulanması konusunda da lisansüstü ve doktora düzeyinde çalışmaları devam etmektedir. Bölüm Başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Necdet Torunbalcı halen aynı birimde akademik çalışmalarına sürdürmektedir.

 

 

Eğitmen/danışman, Bir618 Eğitim ve Danışmanlık  Fırat Okay

12. BT İş Sürekliliği ve Siber Güvenlik / Online

Fırat Okay
Eğitmen/danışman, Bir618 Eğitim ve Danışmanlık

Bir618 Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı. 2001 yılından beri BT Yönetişimi (IT Governance), BT Servis Yönetimi (ITSM), Siber Güvenlik, BT Sürekliliği konularında eğitimler vermekte, danışmanlık yapmaktadır. Kariyerine yazılım geliştirme mühendisi olarak başlamış, daha sonra Komdasoft firmasında Sistem ve Ağ Mühendisi olarak teknik eğitimler vermiş, yurtiçinde ve yurtdışında birçok projede görev almıştır. Lostar Bilgi Güvenliği’nde danışman-ortak olarak bilgi güvenliği projelerine katkıda bulunmuş, HP Türkiye ile birlikte uzun yıllar ITIL ve COBIT eğitimleri vermiştir. 2007 yılından beri kendi firması ile eğitimlere ve danışmanlığa devam etmektedir. Birçok farklı sektörde BT Yönetişimi, BT Hizmet Yönetimi, bilgi sistemleri uygulama ve denetim/danışmanlık projelerini yönetmiş ve gerçekleştirmiş; kuruluşların BT organizasyonlarının yapılanması, stratejilerinin, servislerinin, süreçlerinin ve kontrollerinin tasarlanması, yeniden oluşturulması, iyileştirilmesi ve farklı çerçeve ve standartlarla (ITIL, COBIT, vb.) uyumlu hale getirilmesi alanlarında tecrübe sahibidir.
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Levent TRABZON

13. Tatbikat Tasarımı ve Değerlendirmesi / Online

14. Afet Yönetiminde Tahliye Modellemesi

Prof. Dr. Levent TRABZON
İstanbul Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Levent TRABZON, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği eğitiminin ardından, Carnegie-Mellon Üniversitesinde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktora derecesini Penn State Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Elektronik Malzemelerde Yan Dalında almıştır. İTÜ Afet Yönetim Merkezi Kurucu Üyesidir.
Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA ABD) tarafından Enkaz Yönetimi, Okullarda Acil Durum Yönetimi Planlaması, Terörizm, Afet Yönetiminde Liderlik konularında Eğiticinin eğitimi Sertifikaları sahibi olup; Acil Durum Yönetimi, Acil Durum Yönetim Merkezi, Acil Durum Tahliyesi, Planlama ve Yangın Güvenliği gibi konularda uzmanlığı bulunmaktadır.

 Birçok, kamu ve özel kuruma eğitim ve danışmanlık vermiş olup, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Afet Yönetimi Yüksek lisans programında, Afet Müdahale Operasyonları ve Yönetimi, Yangın Riskleri ve Yönetimi, Afet Yönetiminde Politikalar derslerini vermektedir.
 

Program
16 Eyl

1. Afet Yönetimi Temel İlkeleri ve Planlama Esasları

16.09.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU ,  İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü 

Afet Yönetimi Temel İlkeleri ve Planlama Esasları

  • Bütünleşik Afet ve acil durum Yönetimi Yaklaşımı,
  • Afet yönetimi planlama metodolojisi,
  • Planlama adımlarının oluşturulması,
  • Plan formatı
16 Eyl

2. Afet Yönetimi ve İş Sürekliliği Yönetimi Entegrasyonu

16.09.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Bora Akdoğanlar, Kurumsal Risk Yönetimi Derneği YK Başkanı

Afet Yönetimi ve İş Sürekliliği Yönetimi Entegrasyonu

  • İş Sürekliliği Yönetiminin esasları
  • Afet Yönetimi bakış açısı ile İş sürekliliği yönetiminin değerlendirilmesi
23 Eyl

3. Tehlike Analizi

23.09.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Prof.Dr. Şerif Barış,  Profesör 

Tehlike Analizi

  • Tehlikelerin belirlenmesi ve derlenmesi
  • Tehlike Avı
  • Tehlike Analizi
23 Eyl

4. Risk Analizi

23.09.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Hikmet İSKENDER, Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü

Risk Analizi

  • Risklerin belirlenmesi ve derlenmesi
  • Risk Değerlendirme Yöntemleri
  • Risk Analizi
30 Eyl

5. Zarar Azaltma Planlaması

30.09.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Dr. Hikmet İSKENDER,  Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü 

Zarar Azaltma Planlaması

  • Zarar Azaltma Kavramı ve Önemi,
  • Zarar Azaltma Yöntemleri ve SSEÇTİK Yaklaşımı,
  • Zarar Azaltma Planlaması
30 Eyl

6. Risk Analiz ve Sentez Haritaları, Zarar Azaltma Uygulamaları

30.09.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Fatih YAMAN, İstanbul Sanayi Odası - Afet Yönetimi Şube Müdürü

Risk Analiz ve Sentez Haritaları, Zarar Azaltma Uygulaması

  • Risk analizinin haritalama Yöntemi,
  • Zarar Azaltma planı uygulama çalışması
3 Eki

7. Olay Komuta Sistemi (OKS) / Online

03.10.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Prof. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU,  Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı 

Olay Komuta Sistemi (OKS)

  • OKS Yapısı,
  • OKS fonksiyonu,
  • OKS alt Bileşenleri,
8 Eki

8. Acil Durum Yönetim Merkezi (ADYM) ve ADYM-OKS Arayüzü ve Uygulaması

08.10.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Prof. Dr. İsmail Hakkı HELVACIOĞLU, Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı

Acil Durum Yönetim Merkezi (ADYM) ve ADYM-OKS Arayüzü

  • ADYM Yapısı ve Fonksiyonu
  • ADYM Alt Bileşenleri,
  • ADYM-OKS arayüzü yapısı ve özellikleri

ADYM – OKS Arayüzü Uygulaması

  • ADYM-OKS arayüzü oluşturma uygulaması.
  • Senaryo Çalışması
11 Eki

9. Afet Yönetiminde İnsan Kaynakları Yönetimi / Online

11.10.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Dr. Fatih YAMAN,  İstanbul Sanayi Odası - Afet Yönetimi Şube Müdürü 

Afet Yönetiminde İnsan Kaynakları Yönetimi

  • Afet Yönetiminde İnsan Kaynaklarının Önemi,
  • Afet Yönetiminde İnsan Kaynakları Risklerin Yönetimi
  • İnsan Kaynakları fonksiyonlarının Afet Yönetimi amaçlı değerlendirilmesi
14 Eki

10. Afet Yönetiminde Uygulama Yönergeleri / İletişim ve Kamu Bilgilendirmesi

14.10.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Hikmet İSKENDER, Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü

Afet Yönetiminde Uygulama Yönergeleri - 09:30 - 12:30

  • Standart Operasyon Prosedürleri
  • Kontrol Listeleri, Bilgi Kartları
  • İletişim Listeleri

Afet Yönetiminde İletişim ve Kamu Bilgilendirmesi - 13:30 - 16:30

  • Afet Yönetiminde İletişimin önemi,
  • Afet Yönetiminde İletişim Yöntemleri,
  • Kamu Bilgilendirmesinin önemi
22 Eki

11. Yapısal Güçlendirme Yöntemleri

22.10.2024, 09:30 - 16:30

Eğitmen: Prof. Dr. Necdet TORUNBALCI,  İTÜ Mimarlık Fakültesi Profesör Doktor Öğretim Üyesi 

Yapısal Güçlendirme Yöntemleri

  • Deprem öncesi ve sonrasında deprem güvenliği bağlamında yapısal olarak alınabilecek önlemler
  • Onarım, iyileştirme ve güçlendirme yöntemleri
  • İyileştirme bağlamında basitleştirilmiş onarım ve güçlendirme esasları
  • Kapsamlı güçlendirme esasları
31 Eki

12. BT İş Sürekliliği ve Siber Güvenlik / Online

31.10.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Fırat Okay, Eğitmen/danışman, Bir618 Eğitim ve Danışmanlık

BT İş Sürekliliği ve Siber Güvenlik

  • Temel Kavramlar
  • Siber Güvenlik Tehditleri ve Riskleri
  • BT Sürekliliği Planları
4 Kas

13. Tatbikat Tasarımı ve Değerlendirmesi / Online

04.11.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Prof. Dr. Levent TRABZON,  İstanbul Teknik Üniversitesi 

Tatbikat Tasarımı ve Değerlendirmesi

  • Tatbikat Kavramı ve Yöntemleri,
  • Tatbikat Tasarımı,
  • Tatbikat Değerlendirme Yöntemleri,
8 Kas

14. Afet Yönetiminde Tahliye Modellemesi

08.11.2024, 09:30 - 12:30

Eğitmen: Prof. Dr. Levent TRABZON, İstanbul Teknik Üniversitesi

Afet Yönetiminde Tahliye Modellemesi

  • Tahliye Yönetimi Esasları,
  • Tahliye Planlaması,
  • Tahliye Uygulama Esasları,
8 Kas

15. Örnek Tatbikat Çalışması

08.11.2024, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Dr. Hikmet İSKENDER,  Dr.Öğr.Üyesi, İTÜ Afet Yönetim Enstitüsü 

Örnek Tatbikat Çalışması

  • Masabaşı Tatbikat uygulaması
  • Senaryo Çalışması
  • Değerlendirme
Bitiş
Etkinlik Bilgileri

ETKİNLİK BİLGİLERİ
Etkinlik Bilgileri Tarih: 16 Eylül – 8 Kasım 2024
Saat: 09:30 - 12:30 ve 13:30 - 16:30 saatleri arasında


Eğitim Yeri: Online – Zoom & Odakule İstanbul Sanayi Odası Binası

Programın içeriği, sınıf içi (yüz yüze) ve online oturumlar içerecek şekilde tasarlanmıştır. 
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde, eğitim öncesinde katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 
Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
Odakule Binasında yapılacak eğitimlerde eğitim öncesinde adres bilgisi tarafınıza iletilecektir.

Gerekli Bilgiler
Eğitim yüz yüze oturumlar da içermektedir.
Zoom oturumlarında katılımcılarımızın mikrofonu ve kamerası açık olması eğitim etkinliği açısından gereklidir. 
Eğitim kaydınızın kontrolünü etkinlik kayıt sayfasında yer alan katılımcı ara kısmından kontrol edebilirsiniz.
Eğitim programında ön test ve son test uygulaması olacaktır. 

Program sonunda;
Sertifika (Başarı Belgesi) almak için sınav sonucunda toplamda 100 üzerinden 70 puan ve en az 15 eğitim başlığına katılım sağlamaları gerekmektedir.
Katılım Belgesi almak için en az 15 eğitim başlığına katılım sağlamaları yeterli olacaktır.
Eğitim sonrasında verilecek olan Katılım Belgesi / Başarı Sertifikası, katılımcılarla dijital ortamlarda paylaşılacaktır.

Gerekli Bilgiler

Katılımcılarımızın mikrofonu ve kamerası açık olacaktır. 
Eğitim kaydınızın kontrolünü etkinlik kayıt sayfasında yer alan katılımcı ara kısmından kontrol edebilirsiniz.

İrtibat: Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.

Ücret
Eğitime katılım ücretlidir. 
İSO Üyesi: 16.000 TL 
Katılımcı: 17.500 TL 

İrtibat
Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.
Sorularınız için irtibat: 0212 252 29 00 / 361
E-posta: akademi@iso.org.tr

Kayıt

KAYIT
Kayıtlar online olarak websitesi üzerinden alınmaktadır, kayıt olmak için tıklayınız.
Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında online olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir. Ödeme bilgileri girilmeden kayıt tamamlanmamaktadır.
Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden, muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir.
Banka havalesi için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası
IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)
Açıklama olarak “Sanayi Tesislerinde Afet Yönetimi ve İş Sürekliliği Sertifika Programı” yazılması gerekmektedir.
Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:
Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta (agurcu@iso.org.tr) / faks ile tarafımıza iletmesi, ardından kayıt olması gerekmektedir. Online kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir. Ödeme bilgileri girilip kayıt tamamlanmadan kaydınız bize ulaşmamaktadır.