İSO

ManuFoW Projesi Eğitimleri

    The Futue of Work in Manufacturing Industry: Closing The Skills and Gender Gap (ManuFoW)
    /
    Üretim Sektöründe Geleceğin İşleri: Cinsiyet Eşitliği Odağında Yeteneklerin Gelişimi Projesi 



    Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardımlar Aracı (IPA - Instrument for Pre Accession - II )'nın "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında Promoting Decent Future of Work Approach With a Focus of Gender Equality Grant Scheme programı kapsamında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) olarak Fundacio Eurecat ile yürüttüğümüz projede birçok eğitim, sektörel araştırma, yol haritası raporu gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir. 

    Proje, imalat sektöründeki işgücündeki becerileri geliştirmek ve dijital dönüşüm için beceri ve cinsiyet açığını kapatmak, AB'nin stratejisi çerçevesinde imalat sektörünün uyum sağlanabilirliğini artırmak, dijital çağda ülkemizin imalat sektörünün teknolojik insan kaynağı ve altyapıya sahip olması için katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

    İstanbul ve Türkiye'deki üretim sektöründe çalışan kadın ve erkeklerin becerilerini artırmak, dijital dönüşümü hızlandırmak ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artıracak faaliyetler içermektedir. Proje amaçlarına ulaşmak için, proje kapsamında bir dizi eğitim programı düzenlenecektir. Ayrıca, projenin bir parçası olarak, İstanbul'daki üretim sektöründe yer alan kadın ve erkeklerin beceri seviyeleri, dijital dönüşüm sürecindeki ihtiyaçları ve diğer ilgili faktörler hakkında bilgi toplamak amacıyla bir dizi analiz/rapor çalışması da gerçekleştirilecektir. Bu bilglier, özel olarak tasarlanmış eğitim programlarına entegre edilecek ve insan kaynağının becerilerini artırmak için kullanılacaktır. Projenin sonuçları, becerileri geliştirmek amacıyla benzer projelerin tasarlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olacaktır. 
     

    Faaliyetler

    • Açılış Toplantısı
    • Temel Araştırma
    • İhtiyaç Analizi
    • Yol Haritası Raporu
    • Ulusal Çalıştay
    • Eğiticinin Eğitimi Çalıştayı
    • Uluslararası Konferans
    • Müfredat / Eğitim İçerikleri Toplantıları
    • Eğitmen Havuzu Oluşturulması
    • 6 teknoloji dikeyine yönelik, 4 farklı seviyede (temel, orta, ileri ve C-level), 55 farklı eğitim oturumunda toplamda 1730 katılımcı hedefi;
      • Dijitalleşmenin Temelleri Eğitimi: 16 adet 1 günlük (8 saat) eğitim oturumları / 800 katılımcı
      • Geleceğin İşleri - 101 Eğitimleri: 24 adet 3 günlük (24 saat) eğitim oturumları / 600 katılımcı
      • Geleceğin İşleri - 201 Eğitimleri: 6 adet 9 günlük (72 saat) eğitim oturumları / 150 katılımcı
      • C-Level Yönetici Eğitimleri: 9 adet 1 günlük (8 saat) eğitim oturumları / 180 katılımcı
      • Tüm eğitimlerde cinsiyet eşitliği odağı doğrultusunda kadın ve erkek katılımcı oranı en az %50 olmasına dikkat edilecektir.

    Eğitimde Teknoloji Alanları
     

    1. Veri Analitiği ve Yapay Zeka 
    2. Robotik Sistemleri ve Otomasyon
    3. IoT ve Sensör Teknolojileri
    4. Bulut Bilişim ve Büyük Veri
    5. Siber Güvenlik
    6. CAD - CAM Yazılımları ve Eklemeli Üretim

    Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için agurcu@iso.org.tr adresine mail atabilirsiniz. 

    NOT: Proje kapsamındaki eğitmenlerin detaylı listesi ilerleyen tarihlerde güncellenecektir.

Adres : Online;

Eğitmenler

Picture
Alper Gerçek
Dijital Dönüşüm Danışmanı, Eğitmen, Yönetici ve Kariyer Koçu, Yazar

Bilgi ve İletişim Teknolojileri konularında 34 yıllık bir deneyim sahip olan Alper Gerçek, son beş yıldır Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm konuları üzerine çalışmaktadır.  1988 yılında göreve başladığı Aselsan’da Tasarım Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Proje Yönetimi alanlarında yöneticilik dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev yapmış, üst düzey yöneticiliklerde bulunmuştur. Yeni ve ileri teknolojileri Aselsan’la buluşturmayı hedefleyen Teknoloji ve Strateji Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı’nda görev yaparken Nisan 2019 itibariyle emekli olmuş, aynı yıl Gerçek Consulting&Caoching şirketini kurmuştur. Şu anda kendi şirketinde dijital dönüşüm çalışmalarına başlamak isteyen şirketlere Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Eğitmeni olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda profesyonel bir koçtur.

Türkiye için teknoloji ve ekonomi açısından büyük bir adım atılmasını sağlayacağına inandığı “Dijital Dönüşüm” konusunda birçok çalışma grubunda yer almıştır. TÜBİTAK Yeni Sanayi Devrimi Akıllı Üretim Sistemleri Teknoloji Yol Haritası hazırlama çalışmasında moderatörlük, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu çalışmalarına katılımcı, Kalkınma Bakanlığı On Birinci Kalkınma Planı Sanayide Dijitalleşme Çalışma Grubu raportörlüğü olarak görev almıştır. Dr.Haluk Gökşen ile birlikte kaleme aldığı “Endüstri 4.0 KOBİler için Dijital Dönüşüm Rehberi” isimli kitap Türkiye Bilişim Derneği tarafından yayınlanmıştır.