Firmaların patron, yönetici, çalışan vb. kişilere bağımlı olmadan faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri ve geliştirebilmeleri olarak tanımlanabilecek kurumsallaşma olgusu firmalar için her daim önemli ve eskimeyen bir konudur.
Belirli bir büyüklüğe kadar kurucu ve onun kontrolü ve vizyonuyla hızlı gelişim gösteren firmalar ölçekleri arttıkça sorunlar yaşamaya başlarlar. Bu sorunlar başlangıçta ortaya çıktıkları vakit genellikle tek tek çözülürler lakin bu anlayışla uzun vadede kapsamlı ve sistematik olarak çözülmeleri mümkün değildir. Bu durum da firmaların sürekliliği, sağlıklı nesil geçişleri açısından, büyük bir sorun alanı oluşturmaktadır.
Firmaların gelişmesi, sürekliliğinin ve nesillere devrinin sağlanabilmesi için, kurumsallaşması zorunludur. Kurumsallaşma bu yönüyle, firmaların tüm süreç ve kurallarını tanımlayan ve disipline ederek sistem haline getiren bir anlayıştır.
İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Online - Aile Şirketleri ve Kurumsal Yönetim Mini MBA Programı, kurumsallaşma hususunu kapsamlı şekilde ele alarak, firmalara kurumsal yönetim ile ilgili temel vermeyi amaçlamaktadır
Eğitim programı hafta içi 2 gün (Pazartesi, Salı, 13:30 – 16:30 (bazı haftalar ise Cuma günleri 14:30-16:30) saatleri arasında yürütülecek olup, 8 Ekim 2024 Salı başlayacak ve 13 Kasım 2024 Çarşamba günü sona erecektir.
Eğitim programı sonunda katılım belgesi verilecektir. MBA Programımızın 10 eğitim başlığına katılan katılımcılarımız katılım belgesi hakkı kazanacaktır. Katılım belgeleri eğitim sonunda mail ile gönderilecektir.
1976 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. 1994 yılında Kuleli Askerî Lisesi’nden, 1998 yılında Hava Harp Okulu, Uçak Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Uçak Mühendisliği yüksek lisans programını, 2004 yılında Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Gelişimi Bilim Dalı’nda yüksek lisans programlarını tamamlamış, 2011 yılında ise İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Örgütsel Davranış Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamlamıştır. 2002-2012 yılları arasında Hava Harp Okulu’nda Öğretim Elemanı olarak yapmıştır. 2013-2015 yılları arasında ise Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak atanmış, lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermiş, Dekan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2015 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Örgütsel Davranış Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2016 yılında “Yönetim ve Strateji” alanında Doçent ve 2023 yılında Profesör unvanı alan Dr. AKTAŞ’ın, çok sayıda ulusal ve uluslararası konferans bildirileri, dergi makaleleri ve kitap bölümleri ile “Kültürel Temelleri ile Otokratik ve Narsistik Liderlik” isimli yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Journal of Organizational Behavior Review Dergisi'nin editörlüğünü yürütmektedir. İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi Fakülte Kurulu ve "Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü" Yönetim Kurulu üyesidir.
İstanbul Haydarpaşa Lisesi sonrası, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fizik lisans eğitimi aldı, daha sonra Marmara Üniversitesi’nde “Çağdaş İşletme Yönetimi” alanında yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdi. İş yaşamında, önde gelen şirketlerdeki çalışmalarının ardından Renault Mais’te göreve başladı. Renault Mais’teki uzun süren kariyerinde; satış, eğitim, ticari metotlar, projeler, bayii yönetimi alanlarında yönetici görevlerde çalıştı. Bu dönemde “Kurumsal Yönetim”, “Takım Kurmak”, “Satış Yönetimi”, “İnsan kaynakları Seçimi” ve “Kişisel Gelişim” alanlarında yurt dışı ile ortak çalışmalar yaptı.En son Marmara Bölge Müdürü görevini gerçekleştirdikten sonra görevinden ayrıldı. Aydoğan Apak, iş yaşamı boyunca deneyim kazandığı ve kendini geliştirdiği konularda eğitimler veriyor, danışmanlık yapıyor.
Filiz Cüreklibatır Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Misafir öğrenci olarak London School Of Economics'te Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümünde 2 yıl okudu ve sertifika aldı. İngiltere'de Yönetim Koçluğu ile tanıştı ve Türkiye'nin ilk Yönetim Koçlarından biri oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü’nde Master yaptı.Çalışma hayatına Brüksel’de Avrupa Birliği Komisyonu eğitim bölümünde başladı. Kariyerine yurtiçi ve yurtdışında enerji, bilişim teknolojileri, finans, hizmet sektörü ve sigorta sektörlerinde devam etti. 2009 yılından beri Humanplus şirketinde Kurucu Genel Müdür olarak, farklı sektörlerden onlarca firmaya eğitim ve koçluk hizmeti vermektedir. 2003 yılından beri Aile Şirketlerinin sürdürülebilirliği için kendisinin geliştirdiği “ Aile Şirketleri Koçluğu “ programı ile aile içindeki çatışmaları önleyerek “ortak niyet, ortak akıl, ortak dil” oluşturarak nesiller boyu geçişi “Aile Meclisi Belgesi” ve “ Aile Şirketi Anayasası” oluşturarak 40 dan fazla Aile Şirketine destek olmaktadır.
Halen Varoluşçu Koçluk eğitim programları yaklaşımı ile bireysel koçluk çalışmaları ve Aile Şirketleri koçu ve Yönetim koçu olarak birçok projede görev almaktadır. Aile Şirketlerinin sürdürülebilirliği konusunda kendisinin birçok dergi ve gazetede yayınları bulunmaktadır. Halen Boğaziçi Üniversitesinde ve BÜYEM için Liderlik ve Proje Yönetimi olmak üzere ders vermektedir. Kendisi 25 yıldan fazla yönetim koçu olarak 1000 den fazla kişi ile çalışmıştır.
1978 yılında Bursa Keles’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu Bursa’da bitirdi. Liseyi Bursa Erkek Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Programında, 2004 yılında yüksek lisans, 2012 yılında doktora eğitimini tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürdüğü 2002 – 2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Doktora eğitimi sırasında 2007-2009 yıllarında, sonrasında 2014 ve 2015 Temmuz-Eylül arasında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Köln Üniversitesi Uluslararası Özel Hukuk ve Yabancılar Hukuku Enstitüsünde erasmus öğrencisi ve konuk bilim insanı olarak araştırmalarda bulundu. 2013 yılından buna yana İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans tezi Kambiyo Senetlerinde Sebepsiz Zenginleşme (2004) ve doktora tezi Cari Hesap Sözleşmesi (2012) kitap olarak yayımlanmıştır. Kıymetli Evrak Hukuku ve Taşıma Hukuku (ortak yazar) ders kitapları, yök dersleri platformunda açık erişimdedir. Başta ticaret hukuku, sözleşmeler hukuku ile tahkim alanında yayınlanmış birçok makalesi ve bildirisi bulunmaktadır. 2020 yılından beri arabuluculuk siciline kayıtlı olarak dava şartı ve ihtiyari arabuluculuk dosyalarında arabuluculuk yapmaktadır. Ticaret Hukuku ile Banka ve Finans Hukuku Uzman Arabuluculuk belgesine sahiptir. Başta İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olmak üzere birçok üniversitede arabuluculukla ilgili uzmanlık eğitimlerinde ders vermektedir. Ayrıca İstanbul Bölge Bilirkişilik listesinde kayıtlı bilirkişi ve konkordato komseri’dir.
İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği eğitimi gördü. Bu dönemde Alman Askeri Akademisi’nin Havacılık ve Uzay Araştırmaları bölümünde bir projeye katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Master yaptığı dönemde önce Ürün Müdürlüğü, daha sonra Bilgi Sistemleri Bölüm Müdür Yardımcılığı yaptı. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümüne geçerek Pazarlama ve Organizasyon Teorisi üzerine Doktora yaptı. Tezini İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme üzerine hazırladı. Aynı dönemde, özel bir şirkette Satışve Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu.
2000 yılından bu yana Işık, Bahçeşehir, Sabancı ve Bilgi Üniversitelerinde Stratejik Pazarlama, Stratejik Marka Yönetimi, İnovasyon Yönetimi ve B2B Pazarlama dersleri veren Baran, bugün halen Sabancı Üniversitesi Marka Pratikleri yüksek lisans
programında eğitmen olarak yer almaktadır. Uzmanlık konuları çerçevesinde, bugüne kadar yurt içinde ve dışında çok sayıda konferansta konuşmacı olarak yer alan Baran, halen Türkiye'de ve Almanya'da farklı şirketlere İşveren Markası ve Pazarlama konularında danışmanlık yapmaktadır. Bu güne kadar birlikte çalıştığı şirketler arasında 3M, Turkcell, Mercedes-Benz, Eczacıbaşı Holding, Bayer, Petrol Ofisi, Ülker, Efes Pilsen, Akbank, Arçelik, DHL, FIAT, DoğuşHolding, Finansbank, Anadolu Hayat Emeklilik, AVEA, Türk Telekom, TTNET, İşBankası, Alfa Romeo, Gösaş, dDf, İDO, Siegel+Gale, Danone, TEB, Siemens, ETİ, Hugo Boss, Garanti Bankası, HSBC, Nobel İlaç, AKG, Yapı Kredi, Dagi, Schneider Elektrik, Novo Nordisk, Perfetti van Melle, Mastercard, Aksa Akrilik, Koçtaş, Borsaİstanbul, JTI, Denizbank, Hayat Kimya, AXA Sigorta, Allergan, Otokar, CMS, Imperial Tobacco, Garanti Emeklilik, CISCO, BNP Paribas, Klimasan, Marsan, Kuveyt Türk, Studiosus Reisen, Orta Anadolu, Gedore Altaş, ÇağdaşHolding, Kızılay, Özden Holding, Sparkasse Köln, Kariyer.net, Takasbank, Garanti Faktoring, Otokoç Otomotiv, SabancıDx, Coca-Cola İçecek, Aras Kargo, Borusan Limanı,Akdeniz Chemson, Viessmann, Canon, AssisTT, Bakioğlu Holding, Güzel Enerji, Penta Teknoloji, Yurtiçi Kargo gibi farklı sektörlerden şirketler bulunmaktadır.Ana dil seviyesinde Almanca ve çok iyi derecede İngilizce bilen Baran, başlangıç seviyesinde İspanyolca konuşmaktadır. IRO Yönetim Kurulu, Crossroads - Heritage ve İMSAD dergilerinin Yayın Kurulu, Peryön Danışmanlar Kurulunda yer almıştır. Ayrıca halen Sabancı Üniversitesi Turquality programında eğitmen olarak çalışmaktadır. Bunun dışında İşveren Markası üzerine Türkiye’de 2016 yılında “Gel, Kal, Bağlan” ve Almanya’da 2017 yılında “Employer Branding” isimli kitapları yayınlanmıştır.
İlk, orta, lise öğrenimimi T.E.D. Ankara Koleji’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü 1996 yılında bitirdi. İnsan kaynakları mesleğine 1998 yılında İstanbul’da, OBEY Yönetim Danışmanlık’ta başladı. Birçok işe yerleştirme ve yeniden şirket yapılandırma projelerinde görev aldı. 1999 yılında Migros Ticaret A.Ş. ile görev gereği Ankara’ya döndü, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi Migros ve Şok marketler işe alım ve mağaza açılış süreçlerini yürüttü, insan kaynakları sistemi kurulumu proje ekiplerinde aktif olarak çalıştı. İstanbul’da profesyonel olarak son görevi aldığı VESBO A.Ş.’de insan kaynakları sistemini sıfırdan kurdu, işletti, geliştirdi.
2009 yılında Türkiye’nin ilk kapsamlı İK bloğu Kaynağım İnsan’ı açtı. Kaynağım İnsan blogu ile 2010 yılı Altın Örümcek Web Ödülleri’nde İK Sitesi kategorisi ‘Halkın Seçimi’ ödülünü alırken, 2010 Blog Ödülleri’nde İş Dünyası blogları kategori 2.liğini kazandı.
2009 yılında serbest insan kaynakları proje danışmanı ve eğitmen olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında Aral Kaynağım İnsan Danışmanlık şirketini kurdu. Halen kendi işinin yanında 2020 yılında SCS Global’de İnsan Kaynakları ve Yetenek Yönetimi Danışman Direktörü olarak proje bazlı çalışmalarını yürütmektedir.
PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ve SHRM (Society For Human Resources Management) ve AOTS Japan (The Association for Overseas Technical Scholarship Japan) üyesidir.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri konularında 34 yıllık bir deneyim sahip olan Alper Gerçek, son beş yıldır Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm konuları üzerine çalışmaktadır. 1988 yılında göreve başladığı Aselsan’da Tasarım Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Proje Yönetimi alanlarında yöneticilik dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev yapmış, üst düzey yöneticiliklerde bulunmuştur. Yeni ve ileri teknolojileri Aselsan’la buluşturmayı hedefleyen Teknoloji ve Strateji Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı’nda görev yaparken Nisan 2019 itibariyle emekli olmuş, aynı yıl Gerçek Consulting&Caoching şirketini kurmuştur. Şu anda kendi şirketinde dijital dönüşüm çalışmalarına başlamak isteyen şirketlere Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Eğitmeni olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda profesyonel bir koçtur.
Türkiye için teknoloji ve ekonomi açısından büyük bir adım atılmasını sağlayacağına inandığı “Dijital Dönüşüm” konusunda birçok çalışma grubunda yer almıştır. TÜBİTAK Yeni Sanayi Devrimi Akıllı Üretim Sistemleri Teknoloji Yol Haritası hazırlama çalışmasında moderatörlük, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu çalışmalarına katılımcı, Kalkınma Bakanlığı On Birinci Kalkınma Planı Sanayide Dijitalleşme Çalışma Grubu raportörlüğü olarak görev almıştır. Dr.Haluk Gökşen ile birlikte kaleme aldığı “Endüstri 4.0 KOBİler için Dijital Dönüşüm Rehberi” isimli kitap Türkiye Bilişim Derneği tarafından yayınlanmıştır.
Kurumsal Finansman, proje finansmanı, kredi ve banka ilişki yönetimi, stratejik pazarlama konularında 30 seneden fazla deneyime sahip olan Besli, BESFİN'in kurucusu ve CEO’sudur. İş hayatına 1987 yılında Akbank T.A.Ş'de başladı. Bankacılıkta Teftiş Kurulu ve Şube Müdürü, ardından Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Departman Müdürü, Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Başkan görevlerinde bulunmuştur. Besli, 2006 – 2011 yılları arasında Akbank’ta Ticari Bankacılık, KOBİ, Proje Finansmanı ve Nakit Yönetimi Bölümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2011 yılında emekli olmuş ve aynı yıl BESFİN'i kurmuştur.Türkiye Sermaye Piyasaları Kurulu Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisanslarına sahiptir. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü Mezunu olan Besli Akbank'ta görev yaptığı süre boyunca dünyanın önde gelen finans kuruluşu Deutsche Bank'ta staj yapmış, satış ve pazarlama konularında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılmıştır. Son olarak London Business School'da “Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi” eğitimine katılmıştır. vrupa Politika Araştırmaları Merkezi (CEPS) ve Akdeniz Avrupa Enstitüsü (IEMED) tarafından ortaklaşa kurulan üst düzey bir çalışma grubunun üyesi olan Besli, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ'ler) bölgedeki finansmana erişimini artırmak için pratik yolların incelendiği Barselona ve Brüksel'deki toplantılara aktif olarak katılmıştır. Türkiye’de TUSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ), Amerika’da WFS (Dünya Futuristler Derneği), İngiltere’de İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House ve çeşitli sosyal kuruluşlarda üye olarak çalışmıştır.
Satış sektöründeki 30 yıllık deneyimim ile başarılı satış yönetimi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri proaktif yaklaşımla hızlı ve kolay uygulanabilir şekilde sunmak.
Satış organizasyonunda rüya takımı kurarken aşağıdaki sorulara birlikte yanıt arayacağız:
- Başarılı satış danışmanı nasıl seçilir? Mülakat teknikleri nasıl olmalı?
- Satış ekibi sadece satıcılardan mı oluşur? Satıcının görev tanımı nedir?
- Satış öğrenilen bir meslek mi, yoksa bir yetenek midir?
- Sahada refakat nedir? Savaş cephede mi kazanılır?
- Satış hedeflerimi tutturmak için çalışırken ekibin arasındaki sorunları nasıl çözeceğim?
- Satış danışmanımın, eğitim ihtiyacını nasıl tespit edeceğim?
- Jenerasyonlar arasındaki çatışmaları nasıl yöneteceğim?
* Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma
Aile Şirketlerinin Kurumsallaşırken Yaşadığı Sorunlar
Kurumsal Şirketlerde Pazarlama ve Markaya Bakış
* Kurumsallaşma Yolunda Pazarlama
Satıştan Ayrışan Pazarlama
Stratejik ve Taktik Pazarlama
Pazarlama Altyapıları Oluşturmak
* Kurumsallaşma Yolunda Marka
Marka Özünü Belirlemek
Marka Konumlandırması
Kurumsal Marka Kimliği
Dijitalleşmenin etkisindeki yeni dünya düzeninde firma olarak dönüşümü kabul etme nedenleri, yarattığı fırsatlar
- Dijital dönüşümün iki temel bileşeni olan “Dijitalleşme” ve “Dijital Kültür” ne demektir?
- Dijitalleşmeyi sağlayacak dijital teknolojiler hakkında bilgiler ve örnekler, dijital kültürü kazandıracak başlıklar ve örnekler
-Bir şirketin dijitalleşme için atması gereken adımlar
- Sürdürülebilirlik (Yeşil Dönüşüm) nedir? Amaçları nelerdir?
- Avrupa Yeşil Mutabakatı ne anlama gelmektedir ve ülkemiz açısından önemi nedir?
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde, eğitim öncesinde katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.
Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
Gerekli Bilgiler
Katılımcılarımızın mikrofonu ve kamerası kapalı olacaktır.
Eğitim kaydınızın kontrolünü etkinlik kayıt sayfasında yer alan katılımcı ara kısmından kontrol edebilirsiniz.
Ücret: Ücretsizdir.
İrtibat: Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.
Sorularınız için irtibat: 0212 252 29 00 / 362 / 363
E-posta: akademi@iso.org.tr
Programa kayıt için tıklayınız.